BIlde av prisvinnere
BIlde av prisvinnere

To av tre fysiofondpriser til barne- og ungdomsfysioterapeuter

Egill Helgusson Neumann (t.v) og Lars Peder Bovim (t.h.) jobber begge med barn og unge. De vant henholdsvis Fysiofondets posterpris og Fysiofondets pris 2022 på Fysioterapikongressen. Les om hva de jobber med -og hva de synes om å få en gjev pris.

Publisert

Prisene fra fysiofondet deles ut til fysioterapeuter som med god formidlingsevne presenterer samfunnsnyttige prosjekter av høy kvalitet. Fysiofondets forskerspirepris gikk til Kristine Grimen Danielsen (i midten på bildet)

Fysiofondets pris 2022

Denne deles ut til en fysioterapeut eller et fagmiljø som synliggjør verdien av fysioterapeuters kompetanse i samfunnet. Vinner er Lars Peder Bovim, seksjonsleder for Energisenteret for barn og unge.

Energisenteret for barn og unge her lokalisert på Haukeland sykehus og benyttes på tvers av klinikker og avdelinger på sykehuset, samt av eksterne aktører. Målet med senteret er å øke mestring og felleskap gjennom fysisk aktivitet og forskning for barn og unge med særskilte behov (kilde: Helse Bergen)

Du har kanskje lest om energiteamet PBU på nettsiden tidligere, det er ett av tilbudene som benytter enerigsenteret.

Lars Peder synes det var rått å få pris, og deler æren:

« Det å bli nominert til pris av Fysiofondet var totalt uventa, og når eg fekk e-post med beskjed trodde eg bare det gjaldt at abstraktet var godkjent. Så det tok både to og tre gjennomlesninger før eg skjønte kva det sto. Og så det å faktisk få pris blant så verdige og respekterte mednominerte, det var bare heilt rått og veldig veldig kjekt. Æren deles med de mange som har hatt ein rolle i VR Walk-prosjektet til nå, ikkje minst Bendik, Lauritz og Martin, de første datastudentene som gjekk i gang med dette eventyret, og Harald Soleim, deres eminente veileder. »

Fysiofondets posterpris

Denne går til posteren som best fanger deltakernes interesse på kongressen. Vinneren ble Egill Helguson Neumann, Prosjektleder og fysioterapeut i Bevegelsesglede og Mestring i Ålesund kommune.

Samarbeidsprosjektet i ungdomsskolen som handler om forebygging av inaktivitet og helseplager. Prosjektet skal, i samarbeid med skolehelsetjenesten og skolene, bruke kompetansen til to fysioterapeuter for å finne ut hvordan forebygge inaktivitet og frafall fra deltakelse i fysisk aktivitet, samt helseplager og skader hos ungdom.

Du kan lese mer om prosjektet i Ålesund kommune i utgave 93 av Tidsskrift for barne-og ungdomsfysioterapi

«Prosjektet blir fulgt av forskere i Volda og får dermed tyngde i sin fremstilling. Vi sendte inn abstrakt til kongressen og fikk mulighet til å presentere prosjektet med en poster. Det skulle kåres en pris til den posteren som best fanget interessen til deltakerne i løpet av kongressen. Vi stakk av med seieren, noe vi er stolt over og som viser at det vi driver med vekker interesse. »

I prosjektet er også fysioterapeut Kristina Smogeli som ikke fikk vært med på kongressen. Egill vil også trekke frem den gode hjelpen på trykkeriet i Ålesund kommune.

Det gode for faggruppen er at både Lars Peder og Egill ble valgt inn til verv på årsmøtet 2022; Egill skal forsterke redaksjonen og Lars Peder vil bidra i valgkomiteen. Vi gratulerer både Lars Peder og Egill med gjev pris -og gleder oss over positiv omtale av fagfeltet vårt på kongressen.

Powered by Labrador CMS