Stipendrapport

Stipend fra BUF gav billett til kongress

Hilde K. Alstad var en av de heldige som fikk stipend fra faggruppen og støtte til å delta på kongressen i barne- og ungdomsfysioterapi i Bergen. Hun har delt sine inntrykk og løfter frem forelesningene om nevromuskulære sykdommer og anoreksi som sine høydepunkter.

Publisert Sist oppdatert
Stipend rapport 2023 Hilde K Alstad

Jeg var så heldig å få delta på BUFs kongress i barnefysioterapi i Bergen 17.-19. mars 2023. Programmet var som lovet av tittelen Bredt, smalt og originalt. Det var en passelig blanding av ulike perspektiver på samme problemstilling og stor variasjon og bredde med flere ulike tema. Jeg har valgt å formidle noe av det jeg syntes var høydepunktene hver dag.

Første dag startet med et smell med overlege PhD Sean Wallace som med stor energi og entusiasme formidlet kunnskap om nevromuskulære sykdommer med hovedfokus på SMA. Selv om utgangspunktet for foredraget var diagnosespesifikt var mye av tenkningen og systematikken rundt utredning overførbart til andre nevromuskulære sykdommer og vel verdt å ta med seg. Handouts fra foredraget skulle sendes ut på mail til deltakere og det var bra, for her var det høyt tempo og ikke lett å notere underveis.

Et annet høydepunkt på første dag var Magnus Elias Dahl som fortalte om egne erfaringer med Duchenne muskeldystrofi. Han formidlet med innsikt, kunnskap, humor og glimt i øyet og hadde gode råd til fysioterapeuter som behandler pasienter med Duchenne muskeldystrofi.

Dag to var det Anne Berle Robstad, psykomotorisk fysioterapeut og spesialist i barne- og ungdomsfysioterapi som gjorde mest inntrykk. Hun fortalte og demonstrerte fysioterapeutens tilnærming til alvorlig anorexi hos de yngste med praksisnære kasuseksempler og praktiske øvelser. Nyttig lærdom som man kan med seg hjem og benytte i egen praksis. Til slutt var kongressens overraskelse. Jeg trodde at GMA og HINE i nyfødtutredning ville være mindre aktuelt for meg som jobber i kommunen, men Henriette Paulsen holdt et interessant foredrag som inspirerte til å lære mer om særlig HINE. Dette høres ut til å være et verktøy som virkelig kan være aktuelt særlig på helsestasjon hvor det er viktig å kunne plukke ut barna som har behov for nærmere utredning i spesialisthelsetjenesten.

I tillegg til stort faglig utbytte er det selvfølgelig et stort pluss på kongressen at man treffer gamle kjente og nye fysioterapeutkolleger fra hele landet. Faglige og ikke faglige samtaler og diskusjoner i flotte omgivelser i Bergen. Tommel opp til arrangørene for et flott arrangement!

Har du deltatt på et kurs, seminar eller fagdag du vil anbefale til andre? Send en kort oppsummering til redaksjonbuf@fysio.no!

Søk stipend fra faggruppen for barne- og ungdomsfysioterapi 01. april og 01. november! Du kan lese mer i artikkelen under.

Powered by Labrador CMS