ANNONSE

Illustrasjonsbilde Bardum AS
Illustrasjonsbilde Bardum AS

Riktig seng kan gi positiv virkning på aktiviteter i dagliglivet!

Mange foreldre opplever utfordringer med tilrettelegging av rutiner og aktiviteter for barn i hverdagen. Legger man til ulike diagnoser, både kognitive og fysiske, så kan det bli enda mer utfordrende. Uro og utagerende oppførsel kan ofte være et resultat av en dårlig natt. Barnet kan ha behov for mer søvn, bedre søvn og et lite avbrekk på dagtid i en spesialtilpasset seng med få forstyrrelser.

Spesialtilpassede senger

Barn med nedsatt funksjonsevne trenger ofte pleie om natten eller har behov for en voksen som kanligge inntil og gi trygghet. Andre har utagerende oppførsel eller kraftige spasmer/ufrivillige motoriske problemer og trenger derfor ekstra polstring i sengen for å ikke skade seg selv. Noen trenger medisinsk stell og en spesialtilpasset seng med hev/senk funksjon vil imøtekomme dette.

Safety sleeper
Safety sleeper

Riktig valg av seng er viktig, hos oss vil en utprøving være naturlig og vi vil i samråd med terapeut bistå med å finne den beste sengen for bruker.

Tidligere i år var det stans i behandlinger av søknader om senger med høye grinder/lukkesystem. Årsaken var at Arbeids-og velferdsdirektoratet skulle avklare om sengene kunne defineres som hjelpemiddel i samsvar med folketrygdloven. I følge direktoratets vurdering av trygderettens kjennelser, vil det bero på omstendighetene i den enkelte sak om seng med høy grind/lukkesystem utgjør et "hjelpemiddel" eller ikke.

bardum.no

Ønsker du mer informasjon kan du gjerne kontakte oss.

Powered by Labrador CMS