Kongress

Bergen og Bryggen

Den første norske kongressen for barne- og ungdomsfysioterapi er åpnet

I den historiske Hansabyen Bergen, på ærverdige Hotell Terminius, er det duket for 3 dager med faglig påfyll, erfaringsutveksling og nye bekjentskaper.

Publisert Sist oppdatert

På årsmøtet i 2022 ble det vedtatt en navneendring fra årsmøteseminar til Kongress for barne- og ungdomsfysioterapi.

Sist vi møttes på denne måten var i Tromsø 9.-11. mars 2020, rett før Norge stengte ned på grunn av koronapandemien. De fleste som var der husker nok en hektisk spriting av hender og usikkerhet rundt hva som ville skje videre. Det lange oppholdet siden forrige fysiske samling har sannsynligvis bidratt til den store interessen rundt årets kongress- selvsagt i tillegg til det det spennende programmet.

“Hele 265 fysioterapeuter for barn og unge er påmeldt, og med tanke på at fysioterapikongressen i fjor samlet totalt litt over 800 fra alle faggruppene, er det et veldig bra antall”, sier faggruppeleder Ingunn Skogseth-Stevens entusiastisk.

“Vi har et bredt og variert program, som virkelig får fram mye av kompetansen som befinner seg på Vestlandet (og andre steder i landet). Den lokale komiteen har gjort en formidabel jobb med arrangement og faglig innhold i program.”.

Tittel for kongressen er “Bredt,smalt og originalt”. Den sparkes i gang av overlege Sean Wallace fra Oslo Universitetssykehus som holder innlegg om “Medisinsk gjennomgang av nevromuskulære sykdommer”.

Deretter følges det opp med foredrag om alt fra Duchennes, Virtuell realitet, Anorexi, skolefravær og kroppsøving. Tittelen synes å speile innholdet godt. Det er et stort mangfold som favner arbeidsfeltet til fysioterapeuter for barn og unge på mange felt. For eksempel har Viggo Krüger en forelesning om “Musikkterapi som mulighet til deltagelse og inkludering i arbeid med barn og unge”.

Fagmiljøet fra Vestlandet stiller sterkt med navn som blant andre Kine Melfald Tveten, Lars Peder Vatshelle Bovin og Stian Hammer. Her får vi høre fra fysioterapeuter som klinikere, akademikere og forskere- og innspill fra brukerrepresentanter og utstillere underveis. Her er det mye å glede seg til -og vi i redaksjonen skal dele litt av hvert med dere lesere, både under kongressen og i tiden framover.

Powered by Labrador CMS