Rapport etter kurs

Illustrasjonsbilde

NFFs grunnkurs i arbeid med barn og unge

Anne-Cathrine Timland og Marjon van Weele hadde laget et fantastisk undervisningsopplegg med spennende forelesninger og flere gruppearbeid.

Publisert

Jeg deltok på NFFs grunnkurs i arbeid med barn og ungdom 0-18 år.

Kurset hadde som mål å gi fysioterapeuter grunnleggende kunnskap og kompetanse til å undersøke og vurdere barn mellom 0-18 år. Anne-Cathrine Timland og Marjon van Weele hadde laget et fantastisk undervisningsopplegg med spennende forelesninger og flere gruppearbeid. Mellom samlingene var det en obligatorisk oppgaveinnlevering. Kurset tok for seg bevegelsesutvikling, bevegelsesanalyse, undersøkelse og vurdering av barn og ungdom fra 0-18 år. Kartleggingsverktøy som AIMS og M-ABC 2 ble gjennomgått og scoret ut.

Jeg hadde stort læringsutbytte av kurset. Som fysioterapeut i Drammen kommune har jeg i liten grad jobbet med helsestasjonsbarna, men kurset ga meg grundige kartleggings- og undersøkelsesverktøy slik at jeg nå føler meg tryggere i møte med de aller minste.

Jeg anbefaler alle fysioterapeuter som enten jobber eller vurderer å jobbe med barn og unge til å ta kurset.

Bøker jeg anbefaler:

  • Fysioterapi for de minste barna. Forfattere: Berit Synøve Sunde og Synnøve Aakvik Skår

  • Barn og bevegelse – funksjonell bevegelsesanalyse av barn 0-6 år. Forfattere: Karen Therese Sulheim Haugstvedt og Ragnhild Bech

Powered by Labrador CMS