Tips

Metodebok for barneortopedi og ervervet hjerneskade

Metodebok.no er en side med mye bra informasjon som kan være nyttig for barnefysioterapeuter. Likevel glemmer man ofte at denne siden finnes. Denne saken er dermed en påminnelse til meg selv (og kanskje flere der ute) om at dette er en side man kan bruke når man søker etter informasjon, prosedyrer eller retningslinjer for ulike tilstander.

Publisert
Skjermbilde fra metodebok.no

På nettsiden står det at metodebok.no er utviklet for å forenkle og standardisere bruken av metodebøker, veiledere og prosedyrer for helsepersonell. Portalen forvaltes av en interregional forvaltningsgruppe opprettet av de regionale fagdirektørene i Helse Sør-Øst, Helse Vest, Helse Midt-Norge og Helse Nord. Ansvaret for innholdet i bøkene ligger hos redaksjonene, og det er redaksjonene som utarbeider og vedlikeholder det faglige innholdet. Helsepersonell har selv ansvaret for å kontrollere om metodebøkene er godkjent til bruk på eget helseforetak (HF). Opplysninger om hvilke HF som har godkjent en metodebok finner du under «Om boken».

Under fagområdet “Barnemedisin “ ligger det tre metodebøker, hvor spesielt to er av interesse for fysioterapeuter. Der finner man “BHL ervervet hjerneskade for barn og unge 0-18 år.", og på  “Barneortopedi” ligger det flere relevante prosedyrer for fysioterapeuter, eksempelvis torticollis, ulike tilstander i ben og føtter, ulike syndrom, CP, skoliose, med mer.

Anbefaler alle å ta turen innom Metodebok.no for oppdatert kunnskap og retningslinjer innen flere tema som man treffer på i jobben som barnefysioterapeut.

Powered by Labrador CMS