Tips

Illustrasjonsbilde

Informasjonsvideoer om skoliose

Skoliosegruppa hos Ryggforeningen i Norge har laget informasjonsfilmer om skoliose.

Publisert Sist oppdatert

Ryggforeningen i Norge ved skoliosegruppa har fått laget fem filmer for å spre informasjon både til de som får diagnosen, men også pårørende.

De 5 filmene har følgende tema

1. Hva er skoliose - Her informerer ortoped/overlege Jon Dahl på OUS Rikshospitalet.

2. Behandling av skoliose – Her informerer ortoped/overlege Jon Dahl på OUS Rikshospitalet og ortopediingeniør Helene Abendstein Kjellmo på Sophies Minde Ortopedi.

3. Å leve med skoliose – Her møter vi skolioseungdom som forteller om hvordan de opplever skoliosediagnosen og forteller om behandlingen de gjennomfører/har gjennomført, enten korsettbehandling eller operasjon. Her får vi høre hvordan de har det i hverdagen, på skole og i fritiden.

4. Foreldre til skolioseungdom – Her møter vi foreldre som fortellerom hvordan de har opplevd situasjonen med å få et barn/ungdom med diagnosen skoliose.

5. Fysisk aktivitet og skoliose – Her treffer vi bl.a. ungdomskontakt Anniken Lorentzen og spesialfysioterapeut Marit Fure med flere som snakker om fysisk aktivitet og trening for de med skoliose. Filmene ligger på Ryggforeningens hjemmeside, men er også å finne på youtube.

Powered by Labrador CMS