Tips

Illustrasjonsbilde

Har egentlig holdning sammenheng med smerter?

Om dere ikke rakk å høre Lateralt og medialt sin episode om kroppsholdning før jul, går den heldigvis ikke ut på dato. Hele første del er dedikert til barne- og ungdomsfeltet - veldig aktuelt for oss!

Publisert Sist oppdatert

Lateralt og medialt - en podcast om fysioterapi

Episode 15: Kroppsholdningens sammenheng med smerter

Informasjon om episoden (fra episodens show notes):

Fakta: Det er store variasjoner når det gjelder kroppsholdning i befolkningen.

Påstand: En «dårlig» kroppsholdning er forklaringen på en god del muskel- og skjelettplager. En «ideell» kroppsholdning eliminerer en rekke plager. Derfor skal fysioterapeuter utføre en grundig holdningsanalyse. Trening og annen behandling legges opp ut fra denne analysen. Målet er å nærme seg en «god» kroppsholdning.

Påstand: Det finnes ingen «dårlige» kroppsholdninger. Mennesker er ulike, og kroppsholdningen er i seg selv ikke en forklaring på plager av ulik art.

I lengre tid har det blitt publisert en god del litteratur som utfordrer det man tidligere har omtalt som gode kroppsholdninger. For hva er egentlig dette?

Hva har summen av alt dette å si for hvordan fysioterapeuter skal forholde seg til kroppsholdninger? Hvor «dårlig» må en kroppsholdning være før det utløser smerter? Skal fysioterapeuter fortsette arbeidet med å nærme pasienter det mange definerer som gode kroppsholdninger?

Store spørsmål, som vi diskuterer i denne episoden av «Lateralt og medialt – en podcast om fysioterapi».

Episoden finner du der du hører podcast eller på Fysioterapeuten sin nettside.

Er du uenig med Martin og Joakim, eller har du erfaringer du ønsker å dele. Send oss en epost!


Powered by Labrador CMS