Kongress 2024

Early-Bird frist 15.01 - redusert pris på Kongress i barne- og ungdomsfysioterapi

Publisert

Påmelding
til kongressen

Kongress for barne- og ungdomsfysioterapi holdes i Oslo på Høyres Hus 11. - 13. mars 2024, og ved påmelding før 15. januar får du redusert pris på avgiften. Er du i tillegg medlem i faggruppen, får du en enda hyggeligere pris.

Overordnet tema er "Barnefysioterapi i den digitale tidsalderen: Kommunikasjon og neuroutfordringer i fokus", og mer kan du lese på kongressens nettsider.

- Læringsutbytte av en slik kongress kan ikke bare måles ut fra interessante foredrag og ny lærdom

Anne-Cathrine Timland deltok på fjorårets kongress, og fikk deler av avgiften dekket av stipendet fra faggruppen. Dette stipendet kan alle som har vært medlem av gruppen i ett år søke på, til kurs og kompetansehøyning. Hun rapporterte følgende fra fjorårets innhold:

"Bredt, smalt og originalt". 
 Akkurat som tittelen til kongressen var rekkevidden for innholdet bredt og omhandlet alt fra normal utviklede barn, til barn med psykiske vansker eller også nevromuskulære sykdommer, som SMA. Enkelte diagnoser rammer mange. Andre diagnoser sees sjeldent. Eksempelvis finnes det ikke en pasient med diagnosen SMA i gamle Aust-Agder. Rekkvidden av ulike tiltak som ble presentert var også stor. Folkehelsetiltak blant ungdomsskoleelever via tilrettelagt fysisk aktivitet for ulike grupper, til intensiv habilitering. Observasjonsverktøy som HINE og GMA ble presentert. Men samtidig tok den vitenskapelige delen av faget for seg betraktninger rundt testing av motorisk funksjon.

Læringsutbytte av en slik kongress kan ikke bare måles ut fra interessante foredrag og ny lærdom. Møte med gamle kjente og kanskje også nye kollegaer, diskutere aktuelle problemstillinger fra praksis, knytte nettverk samtidig som man er i hyggelige omgivelser og nyter god mat og drikke sammen har minst like stor betydning for læringsutbyttet. Man kommer hjem og vet hvem man kan diskutere med når man senere ønsker å drøfte en problemstilling eller hvor man skal finne ny kunnskap som er essensiell i behandlingen av et barn.

Kongressen i barne- og ungdomsfysioterapi er den mest samlende, motiverende og energi- givende happeningen som finnes for barnefysioterapeuter i Norge. Herved anbefalt for alle fysioterapeuter i Norge som interesser seg for barnefysioterapi.

Powered by Labrador CMS