Møtepunkt for fysioterapeuter som jobber med barn- og unge

Faggruppen gleder seg til tre dager med fysioterapikongress. Her blir det gode forelesninger, møtepunkter og interessante samtaler. Redaksjonen er selvsagt på plass for å dele det viktigste med deg som leser. Som en smakebit har vi tatt en prat med Egill Helguson Neumann -han er en av flere som skal ha posterpresentasjon på kongressen

Publisert

Vi har tatt en prat med Egil Helguson Neumann, fysioterapeut i Ålesund kommune. Han er en av flere fysioterapeuter som jobber med barn og unge som skal ha posterpresentasjon på Fysioterapikongressen 17.19. mars 2022.

Fysioterapi i ungdomsskolen

Han skal presentere prosjektet Bevegelsesglede og Mestring i Ålesund kommune. Sammen med forskere fra Høgskolen i Volda skal han finne ut hvordan fysioterapikompetansen i ungdomsskolen kan benyttes for å forebygge inaktivitet, helseplager og skader.

« Jeg gleder meg til å vise frem posteren vi har laget. Så gleder jeg meg til å få noen minutter til å si noen ord om prosjektet på Poster walks på torsdagen. Jeg kommer til å prate om utfordringsbildet med redusert fysisk aktivitet hos ungdommer, samt økende muskel- og skjelettplager som voksen. Dette ser vi starter i skolealder. For å unngå at mennesker blir storbrukere av helsetjenester, er det viktig å satse forebyggende tjenester i skolen, og der har vi fysioterapeuter kompetanse. Jeg håper at de som ser posteren og hører på meg skal få et inntrykk av at fysioterapi i skolen er ikke bare er et kreativt påfunn, men at vi er en seriøs aktør som vil gjøre noe med dette store utfordringsbildet »

Spennende og variert program

Egill synes programmet får frem bredden i faget vårt: «For oss som jobber mest med barn og unge er det mye bra å velge mellom. Personlig ser jeg frem til å høre Ragnhild Bech og Kristine Risum om barn og smerte på fredag, og Andres Raustorp om stillesitting og inaktivitet på lørdagen. »

Videre gleder han seg til å høre på mange bra forelesere og treffe andre fysioterapeuter « Jeg engasjerer meg fagpolitisk og kongressen er en god anledning til å treffe på likesinnede. Jeg ser frem til gode samtaler og fruktbare diskusjoner om gode fysioterapitilbud for fremtiden.»

Redaksjonen ønsker Egill lykke til på kongressen, vi gleder oss til å høre mer.

Powered by Labrador CMS