ANNONSE

Et godt dynamisk stående
Et godt dynamisk stående

Et effektivt aktivitetshjelpemiddel for barn med omfattende funksjonsnedsettelse

Barn med fysisk funksjonsnedsettelse er vesentlig mindre fysisk aktive en typisk utviklede barn. Behovet for godt tilpasset hjelpemidler er nødvendig for å fremme aktivitet og deltakelse i hverdagslivet.

Det typisk utviklede barnet begynner å stå med støtte i en alder av 6-8 måneder og før barnet er 12 måneder har det utviklet evnen til å reise seg til stående, og fra rundt 12 måneder og fremover vil barnet kunne stå selvstendig og utvikle gangfunksjon. De motoriske milepælene gir barnet muligheten til å utforske verden fra et nytt perspektiv, som også stimulerer ferdigheter som kognisjon, sosial interaksjon og kommunikasjon som er avgjørende for barnets totale utvikling og selvstendighet. Barn med blant annet cerebral parese (CP) vil oppleve en forsinkelse i den motoriske utviklingen, og noen med en mer alvorlig grad av CP vil kanskje aldri lære å sitte, stå og gå selvstendig.

Barn med store motoriske funksjonsnedsettelser er avhengig av hjelpemidler for å fremme aktivitet og deltakelse i hverdagslivet, i tillegg til å forebygge sekundære komplikasjoner. Vanligvis vil barn som ikke har selvstendig stå- og gåfunksjon blant annet bruke et hjelpemiddel for posisjonering i stående.

Posisjonering i dynamisk stående

Den nye Innowalk
Den nye Innowalk

Det finnes ulike typer ståhjelpemidler til barn, og er det ønskelig med en mer dynamisk stående posisjonering, er Innowalk det eneste hjelpemidlet på markedet. Innowalk er på rammeavtale med NAV i kategorien "Ståstativ og arm-, kropps- og bentreningshjelpemidler" og er rangert som nr. 1, i Post 1.

Innowalk tilbyr:

Motorisert bevegelse - Motorassistert og repeterende bevegelse av hele kroppen i stående vektbærende stilling.

Støttesystem - Tilpasset støttepunkter som muliggjør hensiktsmessig posisjonering og ekstra god komfort.

Sikker bruk - Sikker bruk med justerbar spasmekontroll, som betyr at bevegelsen av beina stoppes dersom personen får en spasme.

Den nyeste modellen av Innowalk tilbyr i tillegg forenklet forflytning inn og ut med svingsete, lav inngangshøyde, utsvingbare leggbøyler og større bakovertilt. Polstringene er blitt enda tykkere og mer omsluttende og bordet er større og mer stabilt.

Hvem passer Innowalk for?

Innowalk er hensiktsmessig å bruke for personer med betydelig nedsatt selvstendig stå- og gåfunksjon. Det kan være personer med cerebral parese, Rett syndrom, muskelsykdommer, andre nevrologiske lidelser eller ervervet skade med funksjonsnivå tilsvarende CP, GMFCS IV og V. For å bruke Innowalk stilles det ikke krav til selvstendig stå- eller gåfunksjon.

Foto: Christian Lunde
Sosial interaksjon i Innowalk

Selv helt små barn fra 80 cm kan bruke Innowalk.

Hva oppnår barnet med dynamisk stående?

De seneste års forskning på dynamisk stående i Innowalk har vist at det:

- er fysisk aktivitet (over 1.5 MET)
- påvirke leddbevegelighet i hoftene positivt
- redusere muskeltonus positivt (akutt effekt)
- redusere laktatnivå
- øke livskvaliteten
- påvirke respirasjon og sirkulasjon positivt
- er en hensiktsmessig aktivitet å implementere i hverdagslivet.

Les mer om forskningen som har inkludert Innowalk her.

Ønsker du å vite mer om Innowalk så er du velkommen til å kontakte Made for Movement direkte. Har du spørsmål relatert til hvordan du søker på Innowalk kan denne veiledningen være nyttig.

www.madeformovement.com

Powered by Labrador CMS