ANNONSE

Hvem hadde trodd at hjelpemidler kunne være så tøffe?!

Marius fikk sin Kettwiesel liggesykkel da han var 12 år og synes sykkelen er det fineste hjelpemiddelet han har. – Jeg så sykkelen for første gang da jeg var på Beitostølen helsesportsenter sammen med andre barn med Cerebral Parese. Det var en større gutt som syklet rundt med en Kettwiesel og jeg syntes den var kjempetøff, sier han.

Kettwiesel liggesykkel gir god balanse

En av fordelene med Kettwiesel liggesykkel er at brukeren sitter i et godt sete med lavt tyngdepunkt. Dette gjør at tyngden til brukeren ligger mellom de to bakhjulene og dermed blir balansen på sykkelen veldig god. Det skal mye til for å velte en slik sykkel da den har så lavt tyngdepunkt.

– Jeg hadde tidligere en sånn høy trehjulssykkel med vanlig sykkelsete. Det var ikke noe særlig, den var så høy og gikk altfor tregt. Det var veldig vanskelig for meg å sitte på et vanlig sykkelsete fordi jeg har dårlig balanse. En gang så falt jeg av sykkelen i en bakke, det gikk så galt at armen min brakk, forklarer Marius.

Marius kommer fram over alt med sykkelen sin
Marius kommer fram over alt med sykkelen sin

En energibesparende sykkel

En annen fordel med sykkelen er at brukeren ikke behøver å bruke krefter til å holde seg fast i et standard sykkelstyre. Armer, skuldre og hender plasseres i en avslappet og naturlig posisjon. Dermed trenger ikke brukeren å bruke unødig energi.

For Marius er dette veldig nyttig da en av hans utfordringer er energiøkonomisering. – Han kan til tider bruke 3-dobbelt så mye energi enn det jeg og du gjør, sier mamma Hilde. - På sykkelen slipper han å bruke så mye energi for å komme seg dit han skal. Han kan gjøre ting i sitt eget tempo og det synes jeg er utrolig fint å se.

«Kommer ofte først av kompisene»

Kettwiesel egner seg veldig godt i kupert terreng da den har liten svingradius. Den kraftige motoren med tohjulsdrift er en annen fordel Marius har nytte av der han sykler rundt med kompisene. - Jeg drar på turer med de andre gutta i byggefeltet og ofte så kommer jeg først frem dit vi skal. Det er gøy å ha hjelpemotoren for da kommer jeg lett opp bakkene. Av og til sykler jeg på butikken og kjøper godteri til gutta, sier Marius.

«Jeg er blitt mer selvstendig»

– Jeg kan sykle selv til skolen, det gjorde jeg aldri før. Marius synes også det er fint at mamma ikke behøver å bli med overalt og han føler seg mer selvstendig.

Kettwiesel liggesykkel leveres med motor og det er mulig å justere ned både hastighet og akselerasjon på den. Marius ønsket ikke dette.

Mamma forteller at hun var litt urolig i begynnelsen, men etter å ha sett hvordan Marius mestrer sykkelen går det fint. – Vi har en avtale om at han skal sykle pent og rolig, og det gjør han virkelig. Det er ikke noe stress å sende ham avgårde på egenhånd og jeg gleder meg over mestringsfølelsen det gir ham i det daglige.

Mamma Hilde er glad for at sykkelen har gjort Marius mer selvstendig
Mamma Hilde er glad for at sykkelen har gjort Marius mer selvstendig

«En av gutta»

-Jeg føler meg ikke annerledes på sykkelen, det er det beste hjelpemiddelet jeg har!

Marius synes sykkelen hans er tøff, og han føler seg ikke annerledes når han sitter på den. – Alle kompisene mine har prøvd den og synes den er tøff og morsom å sykle på.

Tøffeste gutten i gata!
Tøffeste gutten i gata!

Lett å tilpasse til brukeren

Kettwiesel liggesykkel er lett å tilpasse til brukeren, slik at den passer til både voksne og barn helt ned til 4-5 års alderen (høyde ca 115 cm).

Sykkelen passer utmerket til personer med funksjonsbegrensninger som f.eks. hjerneslag, amputasjoner, nedsatt balanse, KOLS, lungesykdom, cerebral parese, nevrologiske sykdommer og andre helsetilstander som medfører nedsatt utholdenhet og muskelstyrke. Tilpasningsmulighetene er mange. Alle HASE sykler er CE-sertifisert.

Kettwiesel liggesykkel er prisforhandlet hos NAV og kan dermed søkes på via Hjelpemiddelsentralen.

Tandemsykkel er et godt alternativ om brukeren ikke klarer å sykle selv

Dersom din bruker ikke kan sykle selv, eller trenger litt assistanse, er tandemsykkelen Pino et godt alternativ. Her er det den bakerste syklisten som styrer sykkelen. Dette gjør at den forreste syklisten kan være med å tråkke eller bare sitte og nyte turen. Pino er lett og svært manøvrerbar.

Kom og prøv Kettwiesel liggesykkel på Sykkel- og aktivitetsdagene 2022!

I samarbeid med NAV stiller Quality Care opp med Kettwiesel liggesykkel og flere andre sykler på aktivitetsdagene som arrangeres fra nå av og utover sommeren.

Her kan sykkelen prøves ut av brukeren. Har du eller brukeren ikke mulighet til å komme, så kan du ta kontakt og avtale utprøving hjemme hos brukeren.

Sykkel- og Aktivitetsdagene 2022

Bestill utprøving hjemme hos brukeren

Ikke mulig å komme på sykkeldag? Ta kontakt så kommer vi hjem til brukeren så får denne prøvd ut Kettwiesel liggesykkel i de omgivelser den vil bli brukt.

Ta kontakt for utprøving

Kilder: Quality Care AS hjemmeside og blogg – brukerhistorier

Samtykke er innhentet av alle omtalte personer

Powered by Labrador CMS